Ontdek je gebruiksaanwijzing

Sinds het verschijnen van de eerste druk van dit boek in 2010 zijn er veel mensen voor het eerst op een andere manier naar hun eigen gedachten gaan luisteren en kijken. Ja, ook dat laatste met name, kijken! Door de kracht van visualisatie toe te voegen aan het bewerken van je eigen gedachtenwereld blijkt het voor veel mensen stukken eenvoudiger om meer rust in zichzelf terug te vinden. Je spreekt daarmee namelijk niet alleen je bewustzijn aan maar ook je onderbewustzijn.

De metafoor waarmee gewerkt wordt, het klaslokaal, staat als een huis. In deze herziene druk zijn een aantal hoofdstukken uitgebreid en toegevoegd. In een nieuw hoofdstuk staat beschreven welke innerlijke delen iedereen kan herkennen en welke positieve intenties deze delen hebben, zelfs de innerlijke criticus. Deze aanvulling is voor veel mensen inspirerend gebleken.

Veelal blijkt het vrij gemakkelijk om delen te herkennen die frequent aan het woord komen maar delen die weinig gehoord worden en achterin de klas terecht zijn gekomen, die blijken lastiger te herkennen. Die worden zogezegd over het hoofd gezien. Daarom de uitbreiding met een beschrijving van 23 delen die iedereen herkent. Het ondersteunt je zoektocht naar delen van jezelf op de achterste bankjes die mogelijk zitten te verpieteren en welke hulpbronnen je daardoor ongebruikt laat.

Voor meer informatie over het boek en de speciaal voor dit boek ontwikkelde hulpmiddel heb ik een website gemaakt:

 

www.ontdekjegebruiksaanwijzing.nl